Hvad er molybdæn, tænker du måske? Selv anede jeg ikke hvad det var og hvad det skulle i min krop. Molybdæn er et grundstof og derfor skal vi kun have tilført det i små mængder. Det kaldes også et sporstof.
Kroppen bruger blandt andet molybdæn til forebyggelse af huller i tænderne, men er ellers en vigtig del af en række enzymer.
Det er ikke muligt at overdosere molybdæn medmindre du er minearbejder. Molybdæn er dog nem at få hvis du sørger for at spise groft brød af god kvalitet. Indholdet af molybdæn i korn afhænger meget af afgrødernes kvalitet.
Virkning: Medvirker i dannelsen af forskellige enzymer.
Findes i: Fuldkornsprodukter, bælgfrugter, solsikkekerner, lever.
Anbefalet daglig dosis: Voksne 150 mcg, børn 1-10 år 50 mcg.
Mangelsymptomer: Irritabilitet, uregelmæssigt hjerteslag, mangel på dannelse af urinsyre.
Skriv et svar